# 📜 Hata Çözümleri ve Destek Kategori Kuralları
Hata Çözümleri ve Destek kategorisi, **Metin2 ile ilgili yaşadığınız teknik sorunlara çözüm bulmak ve diğer üyelerden destek almak** amacıyla oluşturulmuştur. Sorunların daha hızlı çözülebilmesi ve forum düzeninin korunması için aşağıdaki kurallara uyulması zorunludur.
## ✅ Konu Açma Kuralları
* Konu başlığını yaşadığınız sorunu açık ve anlaşılır şekilde ifade edecek şekilde yazınız.
* Her konu yalnızca **tek bir sorun** hakkında olmalıdır.
* Sorununuzu mümkün olduğunca detaylı açıklayınız.
* Varsa aldığınız hata mesajını, ekran görüntüsünü veya ilgili dosyaları ekleyiniz.
* Sorunun hangi sunucuda, sistemde veya istemcide yaşandığını belirtmeniz çözüm sürecini hızlandıracaktır.
* Aynı sorun için birden fazla konu açmayınız.
## 💬 Yardım ve Yorum Kuralları
* Yardım ederken açıklayıcı ve anlaşılır cevaplar vermeye özen gösteriniz.
* Emin olmadığınız bilgileri kesin çözüm gibi paylaşmayınız.
* Yardım isteyen üyelere karşı saygılı ve yapıcı davranınız.
* Konu dışı yorumlardan kaçınınız.
* Sorununuz çözüldüğünde bunu konu altında belirtmeniz diğer üyelere de fayda sağlayacaktır.
## ❌ Yasak Olan Durumlar
* Aynı sorunu tekrar tekrar paylaşmak.
* Küfür, hakaret, tehdit veya aşağılayıcı ifadeler kullanmak.
* Spam, flood veya gereksiz mesajlar göndermek.
* Konu ile ilgisi olmayan içerikler paylaşmak.
* Hile, zararlı yazılım veya yasa dışı içerik paylaşmak.
* Ücretli hizmet veya ürün reklamı yapmak.
* Yanıltıcı veya doğruluğu bilinmeyen çözümleri paylaşmak.
## 📌 Destek Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler
* Kullandığınız sunucu, istemci veya sistem hakkında bilgi vermeye özen gösteriniz.
* Hata mesajlarını eksiksiz paylaşınız.
* Mümkünse ekran görüntüsü veya kısa bir video ekleyiniz.
* Çözüm önerilerini uygulamadan önce yedek almanız tavsiye edilir.
## ⚠️ Yönetim Yetkisi
Forum yönetimi; kurallara aykırı konuları düzenleme, taşıma, birleştirme, kilitleme veya silme hakkını saklı tutar. Tekrarlanan kural ihlallerinde üyeler hakkında uyarı, geçici uzaklaştırma veya kalıcı yasaklama işlemi uygulanabilir.
## 📌 Önemli Bilgilendirme
Forumda paylaşılan çözüm önerileri üyeler tarafından sunulmaktadır. Yapacağınız işlemlerden doğabilecek veri kaybı veya diğer olumsuz durumlardan forum yönetimi sorumlu değildir.
**Amacımız, üyelerin yaşadığı sorunlara hızlı ve doğru çözümler üreterek bilgi paylaşımını artırmak ve kaliteli bir destek ortamı oluşturmaktır.**